Zapisnik o ocjeni osposobljenosti radnika za rad na siguran način (Obrazac ZOS) dostupan na stranim jezicima ⇒


Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pripremilo je zapisnike o provedenom osposobljavanju radnika, odnosno ZOS obrasce na stranim jezicima, a koji se mogu besplatno preuzeti na njihovim web stranicama i ovdje u nastavku.

Osposobljavanje radnika

U skladu s člankom 6. Pravilnika o osposobljavanju i usavršavanju iz zaštite na radu te polaganju stručnog ispita (NN 142/21) o provedenom osposobljavanju radnika sastavlja se zapisnik na obrascu koji je propisan prilogom Pravilnika i čini njegov sastavni dio (Obrazac ZOS), a kojeg je poslodavac obvezan čuvati i predočiti tijekom provedbe inspekcijskog nadzora od strane Državnog inspektorata.

Osposobljavanje radnika provodi se prema programu osposobljavanja koji se mora temeljiti na procjeni rizika i mora obuhvatiti sve opasnosti, štetnosti odnosno napore utvrđene procjenom rizika te načine primjene načela prevencije i pravila zaštite na radu u odnosu na prisutne rizike.

Prijevodi ZOS obrazaca

Prijevodi Zapisnika o ocjeni osposobljenosti radnika za rad na siguran način (Obrazac ZOS) na strane jezike isključivo su dodatak ZOS obrascu na hrvatskom jeziku te služe stranim radnicima za razumijevanje tematike.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


U nastavku možete preuzeti ZOS obrasce na sljedećim stranim jezicima:

Izvor: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (uznr.mrms.hr)


Pridružite nam se u Opatiji – prijavite se na stalno stručno usavršavanje stručnjaka zaštite na radu i koordinatora zaštite na radu:

Provedba zaštite na radu i zaštite od požara – obveze za poslodavce i radnike*

17. i 18. listopad 2024. (četvrtak i petak), Hotel Palace Bellevue

*Ovaj program odobren je od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i objavljen je u Registru osposobljavanja i usavršavanja iz zaštite na radu i obavljanja poslova zaštite na radu kao stalno stručno usavršavanje na poveznici https://isznr.gov.hr/

 

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.