Čuvanje dokumentacije u tijelima javne vlasti ⇒


Odredbe članaka 3. do 12. Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima zaposlenim kod poslodavca (Narodne novine, broj 55/24) (u daljnjem tekstu: Pravilnik) valja tumačiti u skladu sa svrhom vođenja evidencije o radnicima i načinom zaštite podatka o radnicima, odnosno u skladu s odredbama članaka 5. i 29. Zakona o radu (Narodne novine, br. 93/14, 127/17, 98/19, 151/22 i 64/23 – Odluka Ustavnog suda RH), s odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka te s propisima o arhivskom gradivu i arhivima.

Mišljenje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nastavno na novi Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima zaposlenim kod poslodavca (NN br. 55/24) koji je u primjeni od 1. listopada 2024. godine o čuvanju dokumentacije za tijela javne vlasti.

Tijela javne vlasti

Za poslodavce koji su ujedno i tijela javne vlasti, način zaštite i obrade te rokovi čuvanja dokumentacije s podacima iz evidencije o radnicima, nastale i prikupljene djelatnošću tih tijela javne vlasti, smatraju se javnim dokumentarnim gradivom, pa se na tu vrstu dokumentacije primjenjuju i odredbe Zakona o arhivskom gradivu i arhivima.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Rokovi čuvanja

Naime, člankom 9. stavkom 1. i 2. Pravilnika propisani su rokovi čuvanja isprava, dokumenata i akata s podacima o radniku, dok je stavkom 3. istog članka propisano da se ti rokovi, osim onih koji se odnose na obveze obračunavanja i isplate plaće te uplate poreza i doprinosa, kao i onih koji se odnose na sigurnost i zaštitu na radu, ozljede na radu i profesionalne bolesti, ne primjenjuju na isprave, dokumente i akte te drugu dokumentaciju s podacima o radnicima odnosno dokumentarno gradivo u području rada i radnih odnosa za koje su rokovi čuvanja određeni zakonom kojim se uređuje zaštita i obrada javnog dokumentarnog i arhivskog gradiva ili drugim propisom.

Izvor: Mišljenje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (mrosp.gov.hr)


Pozivamo vas na stručni i interaktivni seminar:

Arhiviranje kadrovske dokumentacije – pravni aspekt i rokovi čuvanja

Zagreb, 24. listopada 2024. (četvrtak), hotel International

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.