Pravilnik o revizorskom ispitu, posebnom ispitu i ispitu osposobljenosti ⇒


U Narodnim novinama br. 107/24 objavljen je novi Pravilnik o revizorskom ispitu, posebnom ispitu i ispitu osposobljenosti, a koji stupa na snagu 1. prosinca 2024. godine.

Revizorskim ispitom dokazuje se sposobnost obavljanja revizorskih usluga, potrebna razina teoretskog znanja kandidata te sposobnost primjene tog znanja u praksi.

Sadržaj Pravilnika

Novim Pravilnikom propisuje se:

  1. struktura i sadržaj koji obuhvaća svaki modul osnovnog revizorskog ispita i revizorski ispit za održivost, način dokazivanja programa revizorskog ispita, sadržaj i područja koja su predmet izuzeća od provjere znanja iz članka 11. stavka 10. Zakona o reviziji, način provedbe revizorskog ispita, ocjenjivanje revizorskog ispita, objavljivanje rezultata revizorskog ispita, izdavanje potvrde o položenom revizorskom ispitu, postupanje u slučaju neuspjeha na revizorskom ispitu i druge pojedinosti u vezi s postupkom i načinom polaganja revizorskog ispita;
  2. način provedbe posebnog ispita, ocjenjivanje posebnog ispita, izdavanje potvrde o položenom posebnom ispitu, postupanje u slučaju neuspjeha na posebnom ispitu i druge pojedinosti u vezi s postupkom i načinom polaganja posebnog ispita i
  3. način provedbe ispita osposobljenosti, ocjenjivanje ispita osposobljenosti, izdavanje potvrde o položenom ispitu osposobljenosti, postupanje u slučaju neuspjeha na ispitu osposobljenosti i druge pojedinosti u vezi s postupkom i načinom polaganja ispita osposobljenosti.

Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Revizorski ispit

Danom stupanja na snagu novog Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o stručnom osposobljavanju za polaganje revizorskog ispita, revizorskom i posebnom ispitu te ispitu osposobljenosti (Narodne novine br. 59/19).

Hrvatska revizorska komora na svojoj internetskoj stranici objavljuje program revizorskog ispita za tekuću kalendarsku godinu i pripadnu prethodnu suglasnost Ministarstva financija te informacije o organizaciji i provođenju revizorskog ispita.


Pregled poreznih izmjena – što se sve mijenja od 2025. – na seminaru:

Porezna reforma – pregled zakonskih izmjena od 2025.

Zagreb, 25. studenog 2024. (ponedjeljak), hotel Central

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.