Advent u Zagrebu – najljepša božićna čarolija ⇒


Paljenje adventske svijeće na Manduševcu

U subotu, 30. studenog, službeno je počeo najbolji advent u Europi i to paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu oko Manduševca, a trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2020. godine.

Prosinac je u Zagrebu za mnoge najljepši mjesec u godini, a to dokazuje i činjenicom da je tri godine zaredom izabran najljepšim adventom u Europi. Njegovi se sadržaji i dalje obogaćuju pa je dolazak u Zagreb u adventsko vrijeme u kalendaru mnogih turista upisano mjesecima unaprijed.

Lokacije

Advent na Zrinjevcu, Fuliranje na Strossmayerovom, Ledeni Park, Božićna bajka na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu, Advent u tunelu, Advent na Strossu, Advent u Klovićevim dvorima, Advent u Maksimiru, samo su neke već dobro poznate lokacije koje će i ove godine nuditi bogat glazbeni i kulturni program s gastronomskim poslasticama.

Raznolik sadržaj na trgovima i ulicama središta grada, prekrasno klizalište, glazba svih žanrova, sjajna ugostiteljska ponuda i romantično uređeni parkovi i trgovi tek su dio adventskog ugođaja. Zagrebačka će adventska bajka ove godine posjetitelje iznenaditi i novostima, a sve u svrhu dobre zabave i nezaboravnog uživanja.

Uz tradicionalne lokacije, Turistička zajednica grada Zagreba s partnerima je pripremila i nove programe za brojne posjetitelje i građane. Tako će se kao nova lokacija predstaviti Filmski Advent na Tuškancu u sklopu kojeg će se u kinu Tuškanac prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a tu je i Advent kod HNK koji će imati u potpunosti novu scenografiju i koncept.

Novost je prigodno uređenje prolaza Oktogon, a i ostale lokacije će biti ukrašene hrvatskim tradicijskim ukrasima i Orašarima, u skladu s ovogodišnjom adventskom temom.

Glazbeni festivali

Poseban naglasak i ove godine stavljen je na kulturna događanja s blagdanskim raspoloženjem. Naime, za vrijeme Adventa u Zagrebu održat će se čak jedanaest različitih prigodnih glazbenih festivala, a to su: Adventske razglednice, Advent pod Lanternom, Večeri s Brahmsom, Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, Koncerti u crkvi sv. Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagrebu i Božić s klincima. Posebna suradnja ostvarena je i s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske koja će, 10. prosinca, dovesti švedski profesionalni zbor na Advent u Zrinjevcu i Advent u Maksimiru kako bi se obilježio blagdan sv. Lucije.

Većina se adventskih lokacija nalazi u samom središtu grada i blizu su jedna drugoj te su, bilo da se radi o Donjem gradu bilo o romantičnom Gornjem gradu, tematski različite. Tako će sadržaje po svojem ukusu naći oni željni romantičnog putovanja u prošlost, oni čvrsto vezani uz sadašnjost, ali i ljubitelji modernih zvukova i umjetničkih izričaja.

Detalji programa

Sve novosti, servisne informacije o parkingu i posebnim ZET-ovim linijama, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr.


» Sve naše aktualne seminare i edukacije pratite OVDJE

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.