e-Komunikacija dostupna na portalu e-Građani ⇒


e-Komunikacija usluga je Ministarstva pravosuđa i uprave koja omogućava korisnicima elektroničku komunikaciju sa svim sudovima u Republici Hrvatskoj.

Putem elektroničke komunikacije sudovi su u 2023. godini poslali ili primili preko 4,9 milijuna pismena.

Kako bi komunikacija s pravosudnim tijelima bila što brža i jednostavnija, od sada je elektronička usluga e-Komunikacija dostupna i na portalu e-Građani.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave navode kako je razvoj novih digitalnih usluga u pravosuđu ključno za učinkovito pravosuđe jer osim što omogućuju lakši pristup informacijama, štede vrijeme i smanjuju troškove postupka.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Nove značajke aplikacije

Tako će od sada u korisnički pretinac e-Građani pristizati notifikacije o pošiljkama pristiglim sa suda.

Omogućeno je elektroničko potpisivanje kroz aplikaciju preko platforme e/m potpis/pečat.

Također, aplikacija ima nove pretraživače i filtere koji olakšavaju rad korisnicima i omogućavaju lakši pristup s jednog ekrana na drugi.

Dodana je funkcionalnost Pregled ročišta u kojem korisnik može vidjeti sva zakazana ročišta po mjesecima uz mogućnost dohvata pojedinačnog predmeta i uvida u konkretan predmet u kojem je zakazano ročište.

Povezivanje e-Komunikacija s uslugom e-Ovlaštenja omogućeno je pravnim osobama koje će upis provoditi na način da ovlaštena osoba upisuje i verificira adresu elektroničke pošte u sustav, dok se upis dodatnih opunomoćenika odvija kroz sustav e-Ovlaštenja.

Ministarstvo pravosuđa i uprave je funkcionalnu i tehničku modernizaciju usluge e-Komunikacija izradilo u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. kroz projekt „Usluge unaprjeđenja sustava za upravljanje sudskim predmetima (eSpis)“.

Izvor: Ministarstvo pravosuđa i uprave

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.