Definiran fiksni tečaj konverzije kune u euro ⇒


Euro od 01. siječnja 2023.

Vijeće za ekonomske i financijske poslove na sjednici održanoj 12. srpnja 2022. donijelo je tri konačna pravna akta koja su potrebna kako bi Republika Hrvatska mogla uvesti euro 01. siječnja 2023. godine.

Time se dovršio postupak u Vijeću Europske unije koji će Hrvatskoj omogućiti da postane dvadesetom članicom europodručja i da od 01. siječnja sljedeće godine upotrebljava zajedničku valutu EU-a, euro.

Republika Hrvatska je uspješno ispunila sve potrebne gospodarske kriterije te će od 01. siječnja 2023. godine pristupiti europodručju i plaćati u eurima, a stopa konverzije između eura i hrvatske kune iznosi 7,53450 kuna za 1 EUR.

Pravni akti

Vijeće Europske unije donijelo je Odluku o prihvaćanju eura u Hrvatskoj od 01. siječnja iduće godine, dopunu uredbe prema kojoj Hrvatska postaje dvadeseta članica europodručja te uredbu kojom se utvrđuje fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.