GLOFace – rješenje za prepoznavanje umora i tegoba u vožnji ⇒


Prepoznavanje simptoma bolesti

GlobalLogic je razvio GLOFace IT rješenje koje omogućava vozaču prepoznati srčani ili moždani udar.

Sustav identificira karakteristične simptome ovih bolesti, odnosno asimetriju lica, grimasu uzrokovanu bolovima te tikove na licu.

Ako se navedeni simptomi otkriju, relevantne službe automatski se obavještavaju.

Znakovi umora

GLOFace također omogućava analizu vozačevog lica tijekom vožnje kako bi se otkrili znakovi umora ili ako je osoba zaspala za vrijeme vožnje.

Sustav također ima i niz drugih funkcionalnosti, pa je tako moguće prepoznavanje više lica u stvarnom vremenu.

Nvidia CUDA software

Sustav se bazira na Nvidia CUDA softveru za razvoj aplikacija i može se koristiti na mnogim platformama i ujedno se lako proširuje i mijenja.

Primjerice, bez nekih većih preinaka i u kratkom vremenu može se implementirati mehanizam za prepoznavanje gesti.

Stručnjaci GlobalLogica na ovom su projektu radili s raznim algoritmima za otkrivanje lica (HOG, HAAR, CNN), a uporaba neuronskih mreža i geometrijska metoda prepoznavanja lica omogućili su im da u praksi ukažu na razlike između različitih metoda prepoznavanja lica.

U sustavu je implementiran višejezgreni mikroprocesor, pa je uspješno skraćeno vrijeme potrebno za prepoznavanje više lica odjedanput.

Ima unaprjeđeni algoritam prepoznavanja lica, koji omogućuje efikasnije identificiranje pojedinaca.

Sustav također vješto filtrira zamagljene slike lica, značajno smanjujući broj pogrešaka tijekom ovog postupka.

GLOFace omogućuje i daljinski pristup bazi registriranih lica pomoću zasebne aplikacije koja ažurira podatke nakon svake izmjene podataka.

GLOFace je IT rješenje koje omogućava vozaču prepoznati srčani ili moždani udar, otkriva znakove umora na licu vozača te po potrebi može obavještavati relevantne službe ako se navedeni simptomi otkriju. Rješenje nudi brojne funkcionalnosti koje mogu pomoći u sprječavanju mogućih nesreća u prometu. Ujedno otvara nove mogućnosti za razvoj i praktičnu primjenu biometrije u automobilskoj industriji, primjerice kod učinkovite provjere identiteta vozača.

Ovaj sustav je korak naprijed u razvoju tehnologije prepoznavanja lica, a istodobno otvara nove mogućnosti za razvoj i praktičnu primjenu biometrije u automobilskoj industriji.

Ovdje se, među ostalim, može spomenuti učinkovita provjera identiteta vozača ili personalizacija postavki automobila na temelju prepoznavanja lica.

GLOFace je prirodni odgovor na potrebe vozača i proizvođača automobila, kojima klasični instrumenti za zabavu i dosadašnje sigurnosne metode više nisu dovoljni.

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.