Koordinator zaštite na radu – obveza imenovanja ⇒


Koordinator zaštite na radu

U nastavku prenosimo mišljenje Ministarstva rada i mirovinskog sustava (od 5. ožujka 2019. godine) kod tumačenja čl. 73. st. 4. Zakona o zaštiti na radu, a radi se o obvezi imenovanja koordinatora zaštite na radu:

„Povodom upita o obvezi imenovanja koordinatora zaštite na radu kada na gradilištu za glavnog izvođača radove izvode podizvođači, kooperanti i druge osobe koje su u ugovornom odnosu s glavnim izvođačem, dajemo sljedeće mišljenje.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Odredbom čl. 73. st. 4. Zakona o zaštiti na radu (Nar. nov., br. 71/14, 118/14, 94/18 i 96/18) propisano je da investitor, vlasnik građevine, koncesionar ili druga osoba za koju se izrađuje glavni projekt, mora imenovati jednog ili više koordinatora zaštite na radu tijekom izrade projekta i tijekom građenja kada radove izvodi ili je predviđeno da ih izvode dva ili više izvođača.

Uvažavajući navedeno, ako glavni izvođač radova za pojedine radove angažira podizvođače (kooperante), u konačnici je riječ o gradilištu na kojem radove izvodi više izvođača te postoji obveza investitora, vlasnika građevine, koncesionara ili drugih osoba za koje se izrađuje glavni projekt, da imenuju koordinatora zaštite na radu“.

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.