Koordinator zaštite na radu – obveza imenovanja ⇒


Koordinator zaštite na radu

U nastavku prenosimo mišljenje Ministarstva rada i mirovinskog sustava (od 5. ožujka 2019. godine) kod tumačenja čl. 73. st. 4. Zakona o zaštiti na radu, a radi se o obvezi imenovanja koordinatora zaštite na radu:

„Povodom upita o obvezi imenovanja koordinatora zaštite na radu kada na gradilištu za glavnog izvođača radove izvode podizvođači, kooperanti i druge osobe koje su u ugovornom odnosu s glavnim izvođačem, dajemo sljedeće mišljenje.


TELEFONSKI SAVJETNIK – Vaš prvi izbor!

Neograničen broj poziva – računovodstvo/porezi i poslovna praksa » više «


Odredbom čl. 73. st. 4. Zakona o zaštiti na radu (Nar. nov., br. 71/14, 118/14, 94/18 i 96/18) propisano je da investitor, vlasnik građevine, koncesionar ili druga osoba za koju se izrađuje glavni projekt, mora imenovati jednog ili više koordinatora zaštite na radu tijekom izrade projekta i tijekom građenja kada radove izvodi ili je predviđeno da ih izvode dva ili više izvođača.

Uvažavajući navedeno, ako glavni izvođač radova za pojedine radove angažira podizvođače (kooperante), u konačnici je riječ o gradilištu na kojem radove izvodi više izvođača te postoji obveza investitora, vlasnika građevine, koncesionara ili drugih osoba za koje se izrađuje glavni projekt, da imenuju koordinatora zaštite na radu“.


Više o ovoj temi saznajte na seminaru:

Obveze iz zaštite na radu za poslodavce i radnike

Zagreb, 27. siječnja 2022. (četvrtak), hotel Sheraton


» Sve naše aktualne seminare i edukacije pratite OVDJE

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.