Produljenje roka moratorija na ovrhe ⇒


Temeljem članka 2. stavka 2. Zakona o dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN, br. 47/20) i temeljem članka 8. stavka 2. Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti (NN, br. 53/20) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16.07.2020. godine donijela Odluku o produženju roka trajanja posebnih okolnosti propisanih člankom 25.a Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN, br. 68/18, 2/20, 46/20 i 47/20) i produženju roka trajanja posebnih okolnosti propisan člankom 8. stavkom 1. Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti (NN, br. 53/20) do zaključno s 18. listopada 2020. godine.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Ova Odluka Vlade RH stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Narodnim novinama broj 83/20.

Moratorij na ovrhe na novčanim sredstvima istječe 18. srpnja ove godine, a odlukom Vlade Republike Hrvatske produžen je do 18. listopada 2020. godine zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronovirusa.

Istekom 18. srpnja i obustave ovršnih postupaka na novčanim sredstvima u odnosu na fizičke osobe ovršenike, ovršni postupci se ipak neće aktivirati, jer se ovaj režim moratorija na ovrhe dodatno produljuje za još tri mjeseca, odnosno do 18. listopada.


» Sve naše aktualne seminare i edukacije pratite OVDJE

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.