Produljenje roka moratorija na ovrhe ⇒


Temeljem članka 2. stavka 2. Zakona o dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN, br. 47/20) i temeljem članka 8. stavka 2. Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti (NN, br. 53/20) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16.07.2020. godine donijela Odluku o produženju roka trajanja posebnih okolnosti propisanih člankom 25.a Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN, br. 68/18, 2/20, 46/20 i 47/20) i produženju roka trajanja posebnih okolnosti propisan člankom 8. stavkom 1. Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti (NN, br. 53/20) do zaključno s 18. listopada 2020. godine.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Ova Odluka Vlade RH stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Narodnim novinama broj 83/20.

Moratorij na ovrhe na novčanim sredstvima istječe 18. srpnja ove godine, a odlukom Vlade Republike Hrvatske produžen je do 18. listopada 2020. godine zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronovirusa.

Istekom 18. srpnja i obustave ovršnih postupaka na novčanim sredstvima u odnosu na fizičke osobe ovršenike, ovršni postupci se ipak neće aktivirati, jer se ovaj režim moratorija na ovrhe dodatno produljuje za još tri mjeseca, odnosno do 18. listopada.

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.