Nova mjera zadržavanja radnih mjesta za prosinac i dopuna za studeni (2021.) ⇒


Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijelo je odluku o dopuni mjere – Programa zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za studeni 2021. te o novoj mjeri Program zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za prosinac 2021. godine.

Dopuna mjere za studeni 

U mjeri Program zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za studeni 2021. dopunjen je popis prihvatljivih djelatnosti:

  • Prijevoz i skladištenje – Gradski i prigradski kopneni prijevoz putnika (NKD 49.31) i Ostali kopneni prijevoz putnika (NKD 49.39),
  • 21 Djelatnosti keteringa – isključivo poslodavci koji većinu prihoda ostvaruju od keteringa u industriji događaja.

Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Poslodavci iz djelatnosti NKD 49.31 i 49.39 dokazuju pad prihoda sukladno postojećim kriterijima, ali samo unutar poslovanja koje se odnosi na povremeni prijevoz.

Ako poslodavac dokaže pad prihoda/primitaka u propisanim usporednim razdobljima za poslovanje povremenog prijevoza, ostvaruje potpore za sve radnike zaposlene kod poslodavca.

Poslodavac je dužan u svrhu dokazivanja pada prihoda/primitaka u poslovanju povremenog prijevoza dostaviti tablicu usporedbe pada prihoda/primitaka.

Iz djelatnosti 56.21 potporu mogu koristiti isključivo poslodavci kojima je glavna djelatnost sukladno službenim podatcima Državnog zavoda za statistiku djelatnost NKD 56.21 Djelatnosti keteringa i to isključivo poslodavci koji većinu prihoda ostvaruju od keteringa u industriji događaja.

Poslodavci kojima navedena djelatnost nije glavna djelatnost sukladno službenim podatcima Državnog zavoda za statistiku, ne mogu koristiti potporu, odnosno nije dopušteno korištenje potpore poslodavcima kojima je djelatnost NKD 56.21 samo jedna od registriranih djelatnosti, pa ni ako dokažu da im je pretežita djelatnost.

Za program zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za studeni 2021. zahtjevi će se zaprimati od 29. studenoga 2021. do zaključno 22. prosinca 2021. godine. Potpora će se odobravati za radnike zaposlene najkasnije 31. listopada 2021. i to poslodavcima koji su registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do 28. veljače 2021. godine.

Nova mjera za prosinac

Donesena je i odluka o novoj mjeri – Program zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za prosinac 2021. godine.

Prihvatljive djelatnosti ostaju iste kao i u mjeri za studeni, a zahtjevi će se zaprimati od 27. prosinca 2021. godine do zaključno 20. siječnja 2022. godine za radnike zaposlene zaključno s 30. studenim 2021. godine, a za poslodavce koji su izvršili prijavu u sustav HZMO-a do 31. ožujka 2021. godine.

Ostali kriteriji dodjele potpore dostupni su na mjera-zrm.hzz.hr.

Izvor: Hrvatski zavod za zapošljavanje


» Sve naše aktualne seminare i edukacije pratite OVDJE

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.