Nove mjere za zadržavanje radnih mjesta za ožujak i travanj 2022. ⇒


Potpore ožujak – travanj 2022.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijelo je odluku o donošenu novih mjera potpore za poslodavce – Program zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za ožujak 2022. te Program zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za travanj 2022. godine.

Tko može koristiti potporu?

Potpore će moći ostvariti poslodavci iz sektora:

  • administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti – Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima (NKD 79);
  • prijevoz i skladištenje – Gradski i prigradski kopneni prijevoz putnika (NKD 49.31) i Ostali kopneni prijevoz putnika (NKD 49.39) te
  • poslodavci s područja na kojima je proglašena katastrofa uzrokovana potresom za područje Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije bez obzira na djelatnost i to u slučaju kada su zbog objektivnih razloga poslovno-proizvodni procesi bitno smanjeni ili onemogućeni.

Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene od 28. ožujka do zaključno 25. travnja odobravat će se isplata mjesečnih troškova plaće za ožujak 2022., a za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene od 27. travnja do zaključno 25. svibnja odobravat će se isplata mjesečnih troškova plaće za travanj 2022. godine u iznosu do 4.000 kuna po radniku.

Potpore za ožujak 2022.

U sklopu Programa zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za ožujak 2022., odobravat će se isplata mjesečnih troškova plaće za ožujak 2022. godine za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene od 28. ožujka 2022. godine do zaključno 25. travnja 2022. godine.

Potporu za ožujak mogu ostvariti svi poslodavci koji su registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do 31. ožujka 2021. godine.

Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera, bez obzira na oblik registracije poslovnog subjekta, mogu koristiti potporu za ožujak uz uvjet da su registrirali djelatnosti i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO- a do dana 31. ožujka 2021. godine, te da su u trenutku predaje zahtjeva u aktivnom statusu.

Potpora za ožujak može se ostvariti za radnike zaposlene najkasnije do 28. veljače 2022. godine.


Sve naše NOVOSTI pogledajte OVDJE


Potpore za travanj 2022.

U sklopu Programa zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za travanj 2022., odobravat će se isplata mjesečnih troškova plaće za travanj 2022. godine za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene od 27. travnja 2022. godine do zaključno 25. svibnja 2022. godine.

Potporu za travanj mogu ostvariti svi poslodavci koji su registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do 31. ožujka 2021. godine.

Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera, bez obzira na oblik registracije poslovnog subjekta, mogu koristiti potporu za travanj uz uvjet da su registrirali djelatnosti i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do dana 31. ožujka 2021. godine, te da su u trenutku predaje zahtjeva u aktivnom statusu.

Potpora za travanj može se ostvariti za radnike zaposlene najkasnije do 31. ožujka 2022. godine.

Kriteriji

Poslodavcima koji imaju manje od 70 posto radnika sa EU digitalnim COVID potvrdama ili uvjetima za dobivanje iste, potpora će se isplaćivati u predviđenom postotku potpora od ukupnog iznosa potpore radnicima prema redoslijedu radnika u tablici koju poslodavac dostavlja u zahtjevu.

Ostali kriteriji dodjele potpore dostupni su na Mjere.

Izvor: Hrvatski zavod za zapošljavanje

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.