Pravilnik o proračunskim klasifikacijama ⇒


Pravilnik o proračunskim klasifikacijama objavljen je u Narodnim novinama br. 4/24, a stupa na snagu 18. siječnja 2024. godine.

Pravilnik o proračunskim klasifikacijama propisuje vrste, sadržaj i primjenu proračunskih klasifikacija, a primjenjuje se u knjigovodstvenim evidencijama od 1. siječnja 2025. godine.

Primjena Pravilnika

Odredbe ovoga Pravilnika odnose se na državni proračun proračune jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, proračunske korisnike državnog proračuna i proračunske korisnike proračuna jedinica, izvanproračunske korisnike državnog proračuna i izvanproračunske korisnike jedinica sukladno kriterijima za utvrđivanje obveze planiranja, izrade, donošenja i izvršavanja proračuna.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Proračunske klasifikacije

Proračunske klasifikacije čine okvir kojim se iskazuju i sustavno prate prihodi i primici te rashodi i izdaci po nositelju, cilju, namjeni, vrsti, lokaciji i izvoru financiranja.

Planiranje, izvršavanje, računovodstveno evidentiranje i izvještavanje za 2024. godinu obavit će se prema odredbama Pravilnika o proračunskim klasifikacijama (Narodne novine br. 26/10, 120/13, 1/20).

Odredbe ovoga Pravilnika primjenjuju se u knjigovodstvenim evidencijama od 1. siječnja 2025. godine.

Izvor: misljenja.hr

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.