Loading Događaji

SEMINAR / EDUKACIJA »

Proračunsko računovodstvo – novine u primjeni


Termin održavanja:

Zagreb, 1. prosinac 2023. (petak), Hotel Sheraton, Ul. kneza Borne 2 Uskoro novi termin!

Vrijeme održavanja:

Početak: od 9,00 h (prijam od 8,30 h)
Očekivano trajanje seminara: 9,00 – 13,30 sati

Predavač:

» Hana Zoričić, dipl. oec., zamjenica glavne Državne rizničarke, Ministarstvo financija

Kotizacija:

112,50 € / 847,63 kn (90,00 € + PDV) po sudioniku, a uključuje pisani materijal, olovku i osvježavajući napitak. Drugi i svaki sljedeći sudionik iz istog društva plaća kotizaciju u iznosu od 100,00 € / 753,45 kn (80,00 € + PDV).

Fiksni tečaj konverzije 1 euro = 7,53450 kuna

(Pretplatnici ne plaćaju kotizaciju za navedeni seminar)


Aktualnosti u proračunskom računovodstvu – što donosi novi Pravilnik o proračunskom računovodstvu i Računskom planu

Očekuje se novi Pravilnik o proračunskom računovodstvu i Računskom planu, a kojim se definiraju knjigovodstvene isprave, poslovne knjige, organizacija knjigovodstva, sadržaj računa Računskog plana i druga područja koja se odnose na proračunsko računovodstvo.

Obveznici primjene Naputka o okvirnom sadržaju, minimalnom skupu podataka te načinu javne objave informacija o trošenju sredstava su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te proračunski i izvanproračunski korisnici, a koji su dužni prve informacije o trošenju sredstava u skladu s odredbama Naputka objaviti najkasnije za mjesec siječanj 2024. i to do 20. veljače 2024. godine.

Prema Pravilniku o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu, proračuni, proračunski i izvanproračunski korisnici predaju financijske izvještaje u elektroničkom obliku Ministarstvu financija putem aplikacije s Referentnom stranicom Izvještaja proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika.

Donosimo upute o izradi, potrebne obrasce financijskih izvještaja kod proračunskih korisnika, kao i dodatne informacije o razdoblju za koja se sastavljaju te obvezama i rokovima njihova podnošenja.


Na seminaru će polaznici dobiti informacije o očekivanom novom Pravilniku o proračunskom računovodstvu i Računskom planu te drugim aktualnostima u sustavu proračuna, financijskim izvještajima i knjigovodstvenim evidencijama, uz odgovore na pitanja od stručne suradnice za ovo područje.


Program seminara:

  • Novi paket podzakonskih propisa u sustavu proračuna temeljem novog Zakona o proračunu (poseban osvrt na Pravilnik o proračunskom računovodstvu i Računskom planu)
  • Priprema za predaju godišnjih financijskih izvještaja
  • Obrasci financijskih izvještaja i rokovi predaje
  • Aktualnosti vezane uz knjigovodstvene evidencije
  • Pitanja i odgovori sudionika

Uplata:

Naknada za sudjelovanje na seminaru uplaćuje se unaprijed u korist transakcijskog računa:
HR83 2484 0081 1351 3485 6

Prijava:

Prijave za sudjelovanje dostavljaju se putem web prijavnice ili maila: seminar@seminar.hr


Molimo vas da nam svojom pravovremenom prijavom omogućite kvalitetno organiziranje seminara.
U slučaju nedovoljnog broja prijava zadržavamo pravo odgode ili otkaza seminara. U tom slučaju uplaćene kotizacije biti će odmah vraćene uplatiteljima.


Najnovije objave u našim NOVOSTIMA pratite »OVDJE!«


Podijelite ovaj seminar na društvenim mrežama 👍