Na koncertu Želim život građani donirali 1.3 milijuna kuna ⇒


Zaklada Ana Rukavina

Na 14. koncertu Želim život, održanom na glavnom zagrebačkom trgu, 17. prosinca 2019., u organizaciji Zaklade Ane Rukavina i Nove TV, prikupljeno je 1.288.443,75 kuna za daljnji rad Zaklade.

Tradicionalni božićni koncert okupio je velik broj građana, glazbenih zvijezda te uglednika iz političkog i društvenog života koji su se tijekom cijele večeri u pozivnom centru javljali na humanitarni broj 060 9000. U samo nekoliko sati građani su čak 206.151 puta okrenuli taj broj te ponovno pokazali veliko srce i solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu.

Ovim događajem prisjetili smo se preranog odlaska Ane Rukavine, zahvalili svima koji su podržali rad i glavni cilj Zaklade – osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

„Nesebična podrška naših sugrađana kroz proteklih trinaest godina nedavno je omogućila 115. transplantaciju krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatskog registra. Hvala od srca svim darivateljima koji su odlučili pomoći i oboljelima dati najljepši mogući dar – šansu za život. Također, želim se zahvaliti svima koji su svojim dolaskom na koncert i pozivima na humanitarni broj podržali i pomogli rad Zaklade. Ove zaista impresivne brojke Zakladu potiču na daljnji rad i pravi su dokaz da su raspjevani građani u centru Zagreba imali i više nego dobar razlog za slavlje“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Tijekom koncerta građani su uživali u popularnim hitovima brojnih zvijezda domaće estrade: Maje Šuput, Željka Bebeka, Sanje, Zeca i Marinka, Psihomodo Popa, Opće opasnosti, Indire Forze, Mejaša, Matije Cveka, Domenice, Vesne Pisarović i Pravila igre. Za sve građane koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati koncertu, partner Zaklade Nova TV, osigurao je izravan prijenos događaja na malim ekranima.

Svi oni koji žele dati svoj doprinos ovogodišnjoj akciji Želim život to mogu učiniti do kraja prosinca i to pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5,00 kuna (plus PDV).

Zahvaljujući radu Zaklade Ana Rukavina i pomoći građana, Hrvatski registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji više od 63.000 potencijalnih darivatelja, što je dovelo do toga da smo danas 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika. Diljem Hrvatske Zaklada Ana Rukavina organizirala je više od 400 javnih akcija upisa u Hrvatski registar iz kojeg je izdano 115 transplantata za oboljele diljem Hrvatske i svijeta.


» Sve naše aktualne seminare i edukacije pratite OVDJE

Sviđa vam se članak? Podijelite ga na društvenim mrežama ?

Nadolazeći seminari

Nove objave

Ako želite primati novosti i biti pravovremeno obaviješteni o aktualnim seminarima, prijavite se na naš newsletter

    Prijavom na newsletter suglasna/an sam da me seminar.hr obavještava putem e-maila o novostima, proizvodima i uslugama iz naše ponude.